Domovská stránka » Aktuality » Stačí jeden efektívny spôsob na odstránenie metličiek na nohách

Stačí jeden efektívny spôsob na odstránenie metličiek na nohách

Metličky na nohách sú estetickým problémom, ktorý môže trápiť mnoho ľudí, najmä ženy. Aj keď často nie sú nebezpečné, ich prítomnosť môže spôsobovať nepríjemný pocit a znížiť sebavedomie. Našťastie, moderná medicína ponúka inovatívne riešenie – metódu CLaCS, ktorá efektívne odstráni metličkové žily. Zistite, ako táto metóda funguje a prečo je dôležité zvážiť odstránenie metličiek na nohách.

Metličky na nohách – rozšírené cievy na povrchu kože

Metličky, alebo teleangiektázie či pavučinové žilky, sú drobné rozšírené cievy, ktoré sa zvyčajne objavujú na povrchu kože, najčastejšie na nohách. Tieto jemné fialové alebo červené cievky sa môžu objaviť aj na tvári či inom mieste tela, avšak nohy sú najčastejším miestom ich výskytu. Aj keď sú často estetickým problémom, môžu tiež signalizovať oslabené cievne steny alebo problémy s obehovým systémom.

kŕčové žily

Ako metličky vznikajú?

Príčinou vzniku metličiek sú najmä genetické predispozície, teda ak má niekto v rodine problémy s kŕčovými žilami alebo cievami, je vyššie riziko, že sa objavia aj u neho. Ďalšími faktormi sú:

  • Starnutie: S vekom sa cievy oslabujú a stávajú sa náchylnejšími na rozšírenie.
  • Hormonálne zmeny: Tehotenstvo, menopauza alebo používanie hormonálnej antikoncepcie môžu ovplyvniť stav ciev.
  • Dlhodobé státie či sedenie: Práca, ktorá vyžaduje dlhé obdobia státia alebo sedenia, môže viesť k vzniku metličiek.
  • Obezita: Zvýšený tlak na nohy môže tiež prispieť k vzniku cievnych problémov.
  • Poranenia: Zranenia alebo tlak na nohy môžu spôsobiť oslabenie cievnych stien.

Prečo je potrebné odstrániť metličky?

Aj keď metličky zvyčajne nepredstavujú zdravotné riziko, môžu sa postupom času zväčšiť alebo zhoršiť, čo vedie k väčším problémom. Nehovoriac o tom, že mnoho ľudí sa cíti neisto alebo nespokojne so vzhľadom svojich nôh, čo môže ovplyvniť ich sebavedomie. Ak sa metličky neliečia, môžu signalizovať aj prítomnosť väčších problémov, ako sú kŕčové žily, ktoré už môžu predstavovať zdravotné riziko, vrátane bolesti, opuchov či zápalov.

Aké sú možnosti liečby?

Existuje niekoľko spôsobov, ako liečiť metličkové žily, vrátane skleroterapie, laserovej liečby alebo rádiofrekvenčnej ablácii. Avšak jednou z najinovatívnejších a najefektívnejších metód je metóda CLaCS, ktorá spája viaceré technológie do jedného ošetrenia.

Metóda CLaCS – revolúcia v odstraňovaní metličiek

Metóda CLaCS (Cryo-Laser and Cryo-Sclerotherapy) je pokroková technika, ktorá kombinuje výhody laserového ošetrenia a skleroterapie s použitím chladenia, čo zvyšuje komfort pacienta a efektívnosť zákroku. Tento inovatívny prístup prináša výborné výsledky pri odstraňovaní metličkových žíl na nohách.

Ako funguje metóda CLaCS?

Metóda CLaCS zahŕňa tri kľúčové kroky:

  1. Laserové ošetrenie: Počas zákroku sa na povrch metličkových žíl aplikuje špeciálny laser, ktorý spôsobuje, že sa cievy zmrštia a postupne vstrebú.
  2. Skleroterapia: Následne sa do postihnutých žíl aplikuje roztok, ktorý spôsobí ich uzavretie. Táto kombinácia dvoch procedúr zvyšuje efektivitu liečby, keďže zaisťuje uzatvorenie väčších ciev, zatiaľ čo laser sa zameriava na drobné povrchové cievky.
  3. Kryoterapia (chladenie): Na zníženie bolesti a nepohodlia sa počas ošetrenia používa chladenie. Chlad má analgetický účinok a zároveň znižuje riziko vedľajších účinkov, ako sú opuchy či začervenanie.

Výhody metódy CLaCS

Metóda CLaCS má oproti tradičným technikám niekoľko výhod:

  • Minimálna bolesť: Vďaka použitiu chladenia je tento zákrok takmer bezbolestný.
  • Rýchle zotavenie: Pacienti sa po zákroku môžu vrátiť k bežným aktivitám prakticky okamžite, čo robí z tejto metódy ideálnu voľbu pre zaneprázdnených ľudí.
  • Vysoká efektivita: Kombinácia laserového ošetrenia a skleroterapie prináša dlhodobé výsledky.
  • Esteticky príjemný výsledok: Po zákroku sa pokožka rýchlo zotavuje a výsledky sú viditeľné už po krátkom čase.

Kto je vhodným kandidátom na liečbu CLaCS?

Tento zákrok je vhodný pre väčšinu ľudí, ktorých trápia metličkové žily na nohách a chcú sa ich zbaviť rýchlo a efektívne. Pred samotným zákrokom je však dôležitá konzultácia so špecialistom, ktorý určí, či je táto metóda pre pacienta vhodná.

metličkové žily na nohe

Odstránenie metličiek na nohách v Blumental Clinic

Odstránenie metličiek na nohách nie je len o estetike, ale aj o zdraví. Moderné technológie, ako je metóda CLaCS, prinášajú rýchle, efektívne a prakticky bezbolestné riešenie pre každého, kto chce mať krásne a zdravé nohy. Ak vás metličky trápia, je čas zvážiť odstránenie pomocou tejto inovatívnej metódy. Zbavte sa metličiek a užite si sebavedomie s krásnymi nohami!  Objednajte sa na vstupnú konzultáciu do Blumetal Clinic a získajte kráse nohy bez metličiek.

Zdieľajte článok: